Top 30 van ‘ijverigste’ Tweede Kamerleden in HP/De Tijd van september!

In het september nummer van HP/De Tijd wordt voor het eerst de jaarlijkse Top 30 gepresenteerd. Het tastbare bewijs van alle buitengewone prestaties in het parlementaire jaar 2021-2022.

De Nationale Politieke Index brengt de werkzaamheden van Tweede Kamerleden in beeld op basis van de wetgevende, controlerende en vertegenwoordigende taak in de Kamer en voorziet deze op basis van 20 relevante prestatie-indicatoren van een gewogen score.

Zo wordt inzichtelijk gemaakt wat Kamerleden precies doen in het parlement. Doel is te laten zien wie onze parlementariërs zijn en welke - soms onzichtbare - activiteiten onze Kamerledenverricht, werkzaamheden die van groot belang zijn voor de democratie.

Op basis van De Nationale Politieke Index en de data van het Centraal Informatie Punt Tweede Kamer (CIP) ontstaat zo een ranglijst van alle Kamerleden met daarop het door alle Kamerleden behaalde resultaten.

Mede namens hoofdredacteur Tom Kellerhuis veel leesplezier! Wilt u meer weten, of zelfs lid van dit journalistieke magazine worden? Kijk ook op de website : www.HPDeTijd.nl.

Voor meer informatie over de Nationale Politiek Index kunt u vanzelfsprekend terecht op onze site: www.politiekeindex.nl

Hoofdredacteur Tom Kellerhuis van HP/De Tijd over De Nationale Politieke Index

Vorige
Vorige

Opvallend: Geen enkele VVD-er in Top 30, wel als fractie hoogste totaalscore, SP doet het goed

Volgende
Volgende

Nationale Politieke Index: de highlights van mei