Chris Stoffer (SGP) nummer 1 van de maand november

Zoals vorige maand aangekondigd rapporteren we maandelijks wie volgens de Nationale Politieke Index in de afgelopen maand de meest ‘waardevolle’ Kamerleden zijn. Dit alles gebaseerd op de drie taken van een Kamerlid (wetgeving, controleur van de regering en volksvertegenwoordiger) die voor de Index van belang zijn. Zo kunnen we buitengewone parlementaire prestaties nog beter herkennen en met jullie delen.

Aan het eind van het politieke jaar zullen we een totaallijst presenteren waaruit blijkt wie de meest waardevolle Kamerleden zijn van het jaar 2021/2022. Dit alles op basis van de relevante werkzaamheden die deze politici in het parlement verrichten en die vaak minder zichtbaar zijn dan bijvoorbeeld optredens in de media.

Elk Kamerlid, begint iedere maand met nul punten. Op de eerste plaats in de ranglijst van de maand november, waarin veel begrotingsdebatten zijn gevoerd, zien we Kamerlid Chris Stoffer (SGP), die met name hoog scoort op ‘wetgeving’. De wetgevende taak van Kamerleden weegt zwaar in de Nationale Politieke Index. Het Kamerlid heeft meegedaan aan drie begrotingsdebatten waaronder de begroting van defensie, buitenlandse handel en die van sociale zaken. Geen van zijn amendementen hebben een meerderheid behaald in november maar er zijn wel vier moties aangenomen. Tweede in november is Caroline van der Plas (BBB), die opvalt omdat zij ten opzichte van haar collega’s enorm hard werkt en veel ‘ambachtelijk’ Kamerwerk verzet. Ook haar hoge moyenne van aangenomen moties is opvallend te noemen. Deze maand weer zes aangenomen moties. Knappe nieuwkomer in de top drie is Don Ceder (CU) die deze periode voor het eerst zitting in de Kamer heeft. Groot aandeel zijn zeven aangenomen moties.

Wij doen vanzelfsprekend geen uitspraak over de kwaliteit van een Kamerlid of zijn of haar werkzaamheden in het parlement, want vergeet niet: wie jij het béste Kamerlid vindt, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Wel kun je met behulp van de Nationale Politieke Index - beter dan tot nu toe - zien waar jouw favoriete Kamerlid zich mee bezig houdt in het parlement.

Top 3

















































Vorige
Vorige

Kamer doet 68% minder tijdens reces

Volgende
Volgende

Nationale Politieke Index: de highlights van november